Uitleg Helende Reis

De Helende Reis ( of The Journey) is een methode om op zeer effectieve manier, emotionele en geestelijke blokkades in jezelf op te ruimen en zo positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Het verschil met De Helende Reis en andere therapieën is dat je het ZELF ervaart, en er niet TEGEN je gezegd wordt, hoe jij met jouw emotionele bagage omgaat.

Lichamelijke, emotionele en geestelijke blokkades ontstaan in de loop der jaren door ervaringen die je niet op een heilzame manier verwerkt hebt.

De Helende Reis kan goed gecombineerd worden met andere behandelingen mits deze de vitale levensprocessen ondersteunen, als cliënt blijf je ten allen tijden verantwoordelijk voor de keuzes die je hierbij maakt.

Sinds de ontdekking van het feit, dat het geheugen niet alleen in de hersenen is gelokaliseerd, maar in al onze lichaamscellen wordt opgeslagen, beginnen zich geleidelijk veranderingen af te tekenen binnen de geneeskunde. 

Zo is het nu bekend dat herinneringen aan emotionele gebeurtenissen zich kunnen vast zetten aan de eiwitstructuren van onze cellen.

Door middel van De Helende Reis is het nu mogelijk om deze herinneringen los te halen van de eiwitstructuren van onze cellen. Dit kan als je in proces bent en uiteindelijk de persoon of jezelf, waarmee je een (meestal negatieve) herinnering hebt, vanuit het diepst van je hart kunt vergeven. Als je dat gedaan hebt gaat de cel zich weer helen. Door de vergeving wordt de negatieve lading eruit gehaald. De cel wordt bevrijdt. En jij daardoor ook.

Tijdens De Helende Reis kom je in aanraking met veel verschillende emoties, zie dit als de vorm van een ui. Een ui heeft heel veel laagjes over elkaar heen, als je de ui blijft afpellen kom je uiteindelijk in de kern terecht.

Zo gaat het ook in De Helende Reis. Emotie na emotie voel je, laag na laag, net zo lang tot je in je eigen kern belandt. En dat is de meest fantastische ervaring die je je maar wensen kan. Want in die kern maak je contact met eigen ziel. Dat, wat jij werkelijk bent. Zo puur, zo echt. Een onbeschrijfelijke vreugdevolle en genezende ervaring.

 

In bepaalde gevallen is het met 1 Helende Reis klaar. Meestal heb je wat meer reizen nodig.

Als je voelt dat je er aan toe bent kun je altijd een afspraak met mij maken om een Helende Reis te gaan maken.

Blokkades belemmeren de vrije energiestroom in je lichaam wat kan leiden tot:

  • Ondermijning van de vitale functies, de weerbaarheid en de zelfhelende kracht van je lichaam waardoor ziektes of klachtenpatronen ontstaan die vaak slecht te helen zijn.
  • Innerlijke spanning, een gevoel van onvrijheid en verlies van energie.
  • Vermindering van de effectiviteit van je gedrag en de kwaliteit van je relaties.
  • Belemmering van je zelfontplooiing

De Helende Reis is er op gericht je lichamelijke, emotionele en geestelijke blokkades op te sporen en van binnenuit blijvend op te lossen.

  • Je ervaart je blokkade(s) en je wordt je bewust van het moment van ontstaan.
  • Je doorleeft één voor één alle emoties opgeslagen in je blokkade(s) en je ervaart je vrije levensbron, degene die jij werkelijk bent.
  • Vanuit je levensbron transformeer je je onverwerkte ervaringen tot heilzame ervaringen en creëer je nieuwe, heilzame overtuigingen over jezelf en over het leven.
  • Je levensenergie gaat vrijer stromen wat positief doorwerkt in alle facetten je leven.