Ervaringen

Ervaringen

37 comments on “Ervaringen

 1. Y

  Het is werkelijk heerlijk om een sessie bij José te doen. Hoe pittig en intens het ook is, het voelt als de puurste vorm van zelfliefde. Twee en een halfuur stond ik volledig centraal. Het ging over mij, over dat waar ik licht op wilde schijnen. Ik doorleefde mijn gevoelens, ontmoette met de meest gevreesden en danste in de warmte met degene van wie ik zielsveel hou. Klinkt misschien allemaal wat vaag maar het is ook een beetje moeilijk te ons schrijven. Wat ik wel weet is dat er veel magie was (onverklaarbaar maar echt), en dat mijn rationele brein zei ‘is dit echt, echt?’ Maar dat maakte eigenlijk niet zoveel uit. Ik steeg op en daalde helemaal neer. Ik kroop in één tot ik weer rechtop ging staan – vrij van dat wat mij zo in zijn greep had. En nu, nu voel ik me goed, vele malen beter om precies te zijn. Veel rustiger en minder angstig van binnen. Daar ben ik echt heel dankbaar voor.
  Bedankt José.

  Heel veel liefs. Y

 2. Rachel

  Lieve Jose

  Ik voelde dat ik mijzelf en de liefde voor mijzelf kwijt was, maar ik kon mezelf niet terug vinden. Donderdag 1 juni ben ik bij jou geweest voor een helende reis, op advies van een goede vriendin. Ik ben een persoon die zich niet snel op haar gemak voelt bij onbekende mensen, maar bij jou zat het meteen goed. Alles in mijn lichaam zei dat het oké was en ik kon mezelf helemaal laten gaan bij jou. We hebben een intensieve en emotionele reis gemaakt en dingen losgekoppeld waarvan ik niet perse wist dat zij vast zaten. Ik heb mij compleet laten gaan en open gesteld en ik ben zo blij dat ik dit heb mogen ervaren. We zijn nu een paar weken verder, maar wat een vooruitgang en positiviteit heb ik terug gevonden. Ik ben weer blij met mezelf, ik zie alles weer positief in en ik sta zoveel sterker in mijn schoenen. Ik kan praten over dingen, ik slaap beter en ik zeg nee. “Nee tegen een ander, is ja tegen jezelf” is wat ik nu vaak zeg. Ik ben zo dankbaar voor deze reis en dit is iets wat ik ieder mens aan zou raden om mee te maken. Ieder om mij heen ziet de veranderingen en ook zij zijn blij met de stappen die ik elke dag maak. Jose, heel erg bedankt!

 3. Zoë Wijdenes

  Een helende reis bij José is werkelijk waar de enige manier hoe ik kan helen. Ik ben een spiritueel persoon en ben nu al vier keer bij José geweest. Twee van de reizen heb ik gehad na hele erge gebeurtenissen waardoor ik mezelf helemaal kwijt was, waarbij de hulp van psychologen zwaar tekort schoten. Doordat José er was tijdens de reizen durfde ik mij helemaal te laten gaan in emoties en wat er nog meer nodig was, omdat ik een warm gevoel constant had dat zij bij mij was en mij hierin begeleidde. Ik vind José een aardsengel en het werk dat zij doet is onbetaalbaar en ik zal altijd naar haar gaan mocht er ooit weer zoiets voor vallen, omdat zij de enige is die mij uit het duister kan trekken en ik weet zeker dat dat voor iedereen geldt die bij haar in de praktijk zal komen.

 4. Petra

  Lieve José
  Gisteren bij jou een helende reis mogen maken, wat een ervaring alles wat ik in mijn leven aan nare dingen heb meegemaakt, kwamen voorbij, opgelucht vrijheid en rust dat is wat ik nu voel, ik.hoor nog steeds laat het los en dat is wat ik doe.
  Dank je wel José voor deze mooie reis x

 5. L.

  Wow, had ik dit maar eerder gedaan! 3 maanden geleden heb ik een helende reis gemaakt om van mijn boosheid naar bepaalde personen af te komen. Wat er uit kwam was zo ongelofelijk dat ik er nog moeite mee heb om het te begrijpen. Maar ik heb zelf gevoeld wat een nare invloed bepaalde personen op mij hebben gehad. Er is iets doorbroken en dat merk ik niet alleen naar die personen toe maar ook naar andere mensen. Het contact met andere mensen verloopt veel makkelijker. Ik voel me echt bevrijd maar wat ben ik ziek geworden de dag na de helende reis. Ik zeg helende reis doen, had ik dat maar eerder geweten!

 6. Helene

  Helende reis om inzicht te krijgen in het nagelbijten en het roken.

  Begin juli 2014 had ik voor mezelf besloten dat het maar eens afgelopen moest zijn met het nagelbijten en het roken.
  Omdat ik me heel goed besefte dat er een reden is, waarom ik op mijn nagels bijt en rook, wilde ik, voordat ik zou gaan stoppen, eerst onderzoeken waarom ik uberhaupt ooit ben begonnen met deze ‘gewoontes’.
  Want als je niet bij de oorzaak begint, kun je mijn inziens ook het ‘probleem’ niet goed aanpakken.

  Eind juli 2014 heb ik een afspraak met José gemaakt om een helende reis te ondergaan, om hierin op zoek te gaan naar de oorzaak van mijn ‘verslavingen’.

  Tijdens de reis kwam ik al snel terecht in mijn kindertijd. Daar zag ik mezelf voor het eerst op mijn nagels bijten en kreeg een goed inzicht waarom ik dit deed.
  Het nagelbijten bleek een reactie te zijn op iets wat mij dwars zat als klein meisje en wat tot op de dag van de helende reis in mijn systeem heeft gezeten.
  Door de confrontatie met het kleine meisje van toen aan te gaan, heb ik tijdens de reis dat stukje uit mijn verleden kunnen loslaten.

  Tijdens diezelfde reis zijn we ook naar het moment gegaan waarop ik begon met roken. Hier beleefde ik heel intens het moment waarop ik ooit die eerste sigaret op stak.
  Dit keer was ik geen klein meisje, maar een jonge vrouw van 19.
  Onder begeleiding van José, heb ik toen al de rook, die ik in de afgelopen jaren had geinhaleerd uit mijn lichaam geblazen en ben ook de confrontatie aangegaan met de 19 jarige ik.
  Na al deze mooie inzichten, was ik er dus voor mezelf klaar voor om te gaan stoppen met deze ‘verslavingen’. Ik wist tenslotte nu waarom ik er ooit mee begonnen was en ik had die stukken van mijn verleden tijdens de reis kunnen oplossen.

  We zijn inmiddels 1,5 maand verder en ik sindsdien heb GEEN nagels meer afgebeten! Voor het eerst van mijn leven heb ik lange nagels!

  Wat betreft het roken, daar was ik een paar dagen mee gestopt, maar daar ben ik inmiddels weer mee begonnen.
  Roken is namelijk niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk een verslaving.

  Ondanks dat ik het dat stukje uit mijn verleden als 19e jarige heb kunnen oplossen tijdens de reis, weet ik dat ik er nog niet ben, want er zijn nog een aantal dingen die ik moet leren loslaten.
  Ik weet dat ik dat kan en er komt een dag dat ik ook stop met roken.

  Een helende reis is iets wat jezelf ondergaat, maar zonder de steun en liefdevolle beleiding van José had ik nooit tot deze inzichten gekomen.

  Dank je wel lieve José.

 7. Marjon

  Luisterkind. Mijn meisje van 11 kon al een week of 3 heel slecht in slaap komen. Zonder dat we echt vonden dat er iets aan de hand was dat het zou kunnen verklaren. José bood aan een luisterkindafstemming te doen met en voor haar en dezelfde avond is ze lekker in slaap gevallen, zonder dat we de afstemming nog echt met haar besproken hadden. Het was dus nog niet bewust geworden en toch werkte het al. Volgende dag de afstemming wel met haar besproken, ze herkende een aantal dingen wel, sommige niet. Maar ongeacht de herkenning, slaapt ze nu alweer een paar nachten heerlijk! Dank je wel, José, je hebt (alweer) iets goeds voor ons gezin gedaan!
  Liefs,
  Marjon

 8. Vivian

  Lieve José,

  Afgelopen september heb ik op aanraden van mijn acupuncturist en Helende
  Reis bij jou in de praktijk gemaakt met de intentie om beter in balans te
  komen. Hiervoor was het voor mij noodzakelijk de diepte in te duiken om tot
  de kern van mijn probleem te komen en oude patroneren vanuit daar te kunnen
  doorbreken. Dat is mij, dankzij jouw begeleiding, gelukt. Als ik er op terug
  kijk ben ik er nog steeds van onder de indruk. Het heeft mijn leven op een
  bijzondere wijze verrijkt en daar ben ik jou ontzettend dankbaar voor.

  Tijdens mijn Reis heb ik mijn grootste verdriet en pijn onder ogen gezien.
  Ik ben de confrontatie ermee aangegaan en heb daardoor de pijn en het
  verdriet wat gekoppeld was aan gebeurtenissen uit mijn verleden los kunnen
  laten. Hier voor in de plaats is nieuwe ruimte ontstaan. Het voelt alsof ik
  mijzelf hervonden heb. Ik leef en ik geniet weer, zelfs van de kleinste
  dingen. Ik straal weer kracht, energie en zelfvertrouwen uit. Ik luister
  weer naar mijn gevoel en intuïtie en weet dat, dat mijn wegwijzers zijn waar
  ik op kan vertrouwen zodat ik geen externe bevestiging meer nodig heb. Dat
  maakt mijn leven prettiger, ongecompliceerder en een stuk relaxter niet
  alleen voor mijzelf maar ook voor mijn omgeving.

  Ik wens iedereen zo¹n bijzondere Helende Reis, als cadeautje voor zichzelf
  toe.

  Lieve groetjes, Vivian

 9. Jane

  De Afstemming….

  Lieve José,

  Pas geleden vertelde je mij over een nieuwe cursus die je aan het doen was en ik werd meteen enthousiast.
  Hoe je erover vertelde maakt me nieuwsgierig en samen besloten we dat het goed voor mij was en ook voor mijn dochter.
  Het heet afstemming en ik wist toen nog niet goed, wat ik me erbij moest voorstellen, maar voelde zo goed!
  Mijn eerste reactie die bij me naar boven kwam nadat ik je mail had gelezen met de afstemming, was van: WAUW !!!
  Het was zo echt, zo mooi en zo herkenbaar!
  José, zoals je weet was is ik echt overdonderd en dat was nog maar het begin.
  Nu een paar weken later, zie ik de positieve verandering bij mijn dochter en bij mezelf.
  Lieve José dank je wel!

 10. Anoniem

  Hoi José,

  Ik ben een maand geleden bij je geweest met onze dochter Sabine (13 jaar) voor een helende reis. Sabine heeft altijd veel moeite gehad op school met spelling en automatisering waardoor haar schooltijd erg zwaar is geweest. Ook is ze vrij angstig voor vele dingen, dat belemmert haar regelmatig. Een paar weken voordat we bij je kwamen, begon Sabine opeens te hyperventileren. Dat vond ze erg beangstigend en ook onbegrijpelijk, want ze had het erg naar haar zin op de middelbare school. De aanvallen werden steeds heviger, viel daarna steeds flauw en ze kreeg ze dagelijks op school. Ze begon met ademoefeningen bij de fysio, maar wij hadden het gevoel dat er meer achterzat dan alleen verkeerd ademen.

  We waren eigenlijk ten einde raad, toen ik van een vriendin jouw naam doorkreeg, ik mailde je en we konden al heel snel terecht.

  Het voelde meteen vertrouwd toen we binnenkwamen. Na ruim een kwam Sabine weer terug en je vertelde over de helende reis die ze gemaakt had. Het was een bijzondere ervaring voor Sabine, ze was moe en heeft een paar uur geslapen. De volgende dag is ze ook nog thuis gebleven van school. Wat meteen opviel is dat ze een soort rust over zich had die ze al jaren niet meer had. Het was niet meer “zo druk in haar hoofd”. Donderdags weer naar school, ze kreeg een hyperventilatieaanval maar merkte meteen dat ze daar niet meer angstig voor was, dat had ze ”geleerd” in haar helende reis, daardoor had ze haar adem sneller onder controle en viel ze niet flauw. Vrijdag weer vol goede moed naar school, deze dag kwam de aanval niet! Wat een overwinning, je kunt je wel voorstellen hoe blij we allemaal waren! De fysio vond haar die donderdag opvallend “anders” binnenkomen, heel ontspannen en wilde meteen je naam weten, zo bijzonder vond ze het.

  Daarna een week vakantie (thuis had ze nooit last van hyperventilatie) en toen weer naar school. Ze is nu 2 weken naar school geweest en geen enkele aanval meer gehad.

  Ze is veel rustiger geworden, maakt minder ruzie met haar broer en zussen en zit duidelijk lekkerder in haar vel. Doordat ze rustiger is, lukte het haar (na jaren) weer om zelfstandig paard te rijden, zonder de angst om te vallen.

  We praten er vaak over met elkaar, we merken iedere dag wel iets aan Sabine waarvan we denken….dat heeft met de helende reis te maken. Het was bijzonder, ook erg fijn dat je echt meeleeft met Sabine, je wilde weten hoe ze zich naderhand voelde en ze mag je altijd om advies vragen.

  Bedankt, je bent een heel bijzondere en lieve vrouw, fantastisch wat je doet!

 11. Jacqueline

  Het is alweer een tijdje geleden maar ik ben nog steeds heel erg blij
  met de
  Quantum Touch behandeling die je me gegeven hebt. Het was een heel
  bijzondere ervaring, vooral omdat je als vanzelf gaat bewegen en
  draaien. Na
  afloop stonden mijn heupen recht en leunde ik niet meer naar achteren
  (waar
  ik vroeger vaak pijn in mijn rug van had). En mijn voorhoofdsholten
  daar heb
  ik ook bijna geen last meer van. Goed hè? Echt fantastisch, ik heb
  het
  ongeveer iedereen die ik ken aangeraden!

  Groetjes,

  Jacqueline

 12. Anoniem

  Lieve José,
  Ik heb gisterochtend een quantumtouch
  behandeling bij je ondergaan. Ik vind het echt een wonderbaarlijke
  methode! Het voelt als uitlijning van mijn lichaam. Vandaag heb ik
  een klein beetje spierpijn in mijn rug, dus daaraan merk je duidelijk
  dat er iets is gebeurd. Maar dat is niet het enige en ook niet
  het belangrijkste dat er is gebeurd. Gisteren voelde ik mij de hele
  dag een beetje prikkelbaar. Dat was voor mij het bewijs dat ik aan
  het ontgiften was. Tegelijkertijd voelde ik dat mijn energie meer
  ging stromen in mijn lichaam en begon ik meer levenskracht /
  Chi in mijn systeem te voelen. Vandaag heb ik zo’n lenteachtig
  geluksgevoel, heerlijk!! Er is duidelijk iets veranderd, wat zowel op
  fysiek, als op psychisch niveau merkbaar is.  Dank je wel
  hiervoor. Je hebt een leuke praktijk en je bent een inspirerend
  persoon!

 13. Brigitte

  Ha José,

  het is al een tijdje geleden, maar ik wilde je nog bedanken voor de zeer
  effectieve sessie die ik bij je had.

  Ik kwam je tegen toen je nog in opleiding was. Je vrolijke kop, je
  enthousiasme en je relativeringsvermogen trokken me meteen aan. Ik zou een
  keer een ‘case’ voor je zijn, een studieobject, maar tegen de tijd dat ik
  daar aan toe kwam was je al klaar met je opleiding, zo voortvarend ging je.
  Je had gewoon alles en iedereen die in de buurt kwam onder handen
  genomen. Het leuke van je vind ik dat je helemaal geen therapieachtergrond hebt. Je
  bent gewoon uit het niets begonnen. Dat maakt het licht. En je hebt er duidelijk talent voor.

  We hadden een hele heftige sessie, waarbij ik goed beschouwd bij mijn eigen
  conceptie terecht kwam! Het was emotioneel, maar daardoor ook zeer
  verhelderend. De Helende Reis is een zachtaardige en speelse manier om meer
  over jezelf en je eigen grillige, vaak onbegrijpelijke drijfveren te weten
  te komen. Het helpt mij erg om grond onder de voeten te krijgen en zacht
  voor mezelf te kunnen zijn. Dat scheelt vervolgens weer veel onnodig
  energieverlies in het dagelijks leven. Je wordt er gewoon een leuker
  mens van.

  Zo, ik hoop dat dit verhaal niet te vaag is, maar ik wilde maar
  zeggen dat ik veel aan je gehad hebt. Ik kom binnenkort nog eens, als je niet al
  helemaal volgeboekt bent.

  Liefs,

  Brigitte

 14. Anja

  Toen ik in januari mijn helende reis bij jou maakte vond ik dat een
  hele aparte ervaring.
  Ik schrok een beetje van de emoties die naar boven kwamen, ondanks
  dat ik zelf wist dat er mogelijk ergens nog iets zat. Die twijfel óf
  er iets zat, is nu weggenomen. Ik vind het echt superknap van je dat
  jij dat naar boven weet te halen, met zoveel rust en geduld.
  Ik heb er echt heel veel aan gehad.
  Verbaasd was ik dat ik al zo snel in m’n ziel was gekomen, naar mijn
  ervaring niet zo’n hele lang reis daarnaar toe!
  En wat een prachtige ervaring was dat. Nu, als ik eens niet lekker in
  m’n vel zit, weet ik dat ik heel snel ik m’n ziel kan zijn en daar vind
  wat ik op dat moment nodig heb.

  Zoals je weet, ben ik heel gelukkig, ik kan niet zeggen dat ik er nog
  gelukkiger door geworden ben maar heb wel meer rust kunnen vinden in
  het leven in z’n totaliteit.
  Er is wel degelijk iets in werking gezet na m’n bezoek aan jou. Ik
  merk het aan alles. Het is mooi om je er bewust van te zijn hoe en
  waarom dingen op je pad komen. Ik kan het goed plaatsen.
  Ook op spiritueel niveau heb ik het idee gegroeid te zijn, ik heb
  altijd al een open mind gehad die nu klaar is om te ontvangen wat
  nodig is.

  Rest mij nog maar een ding te zeggen:

  DANK JE WEL!

  Liefs, Anja

 15. Nellie

  Lieve José,

  Het is alweer ruim een maand geleden dat ik bij jou een helende reis heb gemaakt.

  Ik vond het een heel bijzondere ervaring, ondanks dat ik er erg scepsis over was.

  Maar het ging helemaal niet goed met me en de dokter wilde dat ik naar een psycholoog ging.

  Dus, na herhaaldelijk aandringen van mijn dochter ben ik toch eerst naar jou toe gegaan.

  Wat `n geluk! Na een kort gesprek begonnen we aan mijn reis. Terwijl ik in het begin dacht wat doe ik hier eigenlijk, kreeg jij toch grip op mijn emoties. Het was heel bijzonder en heel heftig. Maar toen ik naar huis ging dacht ik, nou dat was het dan. Direct ga ik weer gewoon verder met mijn dagelijkse dingen. Ja, dat had ik gedacht, eenmaal thuis werd ik ontzettend moe. Heb 15 uur aan een stuk geslapen. Daardoor wist ik dat er meer met me gebeurd was dan ik dacht.

  Die moeheid heeft nog enkele dagen geduurd maar ik begon me steeds beter te voelen en het proces ging verder. Ik voelde me steeds beter en vooral sterker. Toen zelfs andere merkte dat ik veranderde moest ik toch wel toegeven dat er een klein wondertje was gebeurd! Of een groot wonder. Ik, die al 10 jaar aan de anti depressieve zit en me daar niet echt beter door voelde was door die reis zo opgeknapt. Mijn situatie is niet veranderd maar ik kan er mee omgaan. En terwijl ik al meerdere keren heb geprobeerd om van de pillen af te komen en het me steeds niet lukte. Nu wel, ik ben er bijna helemaal van af!!

  Lieve José , ik ben jou en mijn dochter zo verschrikkelijk dankbaar. En ik weet zeker als ik weer eens een terugval krijg dat ik zeker weer naar jou toe kom. En ik vertel het iedereen die het horen wil.

  Je doet zo`n goed werk, ga er vooral nog heel lang mee door en ik hoop dat nog heel veel mensen de weg naar jou zullen vinden.

  Bedankt en heel veel lieve groeten van Nellie van de Meerakker

 16. Nel

  Hoi José

  Het is alweer meer dan twee weken geleden dat ik bij je
  was voor een helende reis. Als ik de papieren die ik van je mee kreeg
  uit mijn insteekhoesje haal ruik ik de geur van je praktijkruimte.
  Dan gaan mijn gedachten weer even terug naar die reis en dat geeft mijn
  zo ’n rustig en ruim gevoel . Hoe meer ik er over praat met anderen
  voel ik of de reis steeds mooier ,warmer en meer liefde uitstraalde
  .Je hebt naar me geluisterd je liet me zijn wie ik was en samen zijn
  we er voor gegaan. Het was hard werken samen maar ik zou het zo weer
  doen. Elk gedrag ,alle negatieve gedachten en elk probleem zijn aan te
  pakken.

  José, bedankt dat je op mijn pad bent gekomen.

  groetjes Nel Wals

 17. Antoinette

  Hoi José,

  Hier een ervaring van onze dochter Veronica (bijna 10) bij
  jou, ze heeft nu 2x een helende reis gemaakt en vond dit beide keren heel
  bijzonder.
  De eerste keer was nog wat afwachtend, maar zodra ze bij je in de
  praktijk zat vielen alle twijfels van haar af. Ze stelde zich direct heel
  kwetsbaar op en dat gaf ook onmiddellijk een heftige diepgang in de reis.

  Al snel vloeiden er tranen (bij jullie allebei zei ze tegen mij) en kon ze zo
  makkelijker bij haar gevoel komen. Ze vond het heel mooi en fijn bij
  jou en voelde zich heel veilig. Ze durfde alles te zeggen wat ze voelde en
  het loste ook veel op. Na de reis was ze ontzettend moe en misselijk en
  heeft ze niet veel meer gedaan die dag, lekker hangen en uitrusten op de bank.

  De tweede reis was in een periode waarin ze al een week thuis was met
  misselijkheid en buikpijn en hoofdpijn. Ze knapte net weer redelijk
  op toen de afspraak met jou gepland stond. Ik heb de reis gewoon door laten
  gaan en daar ben ik nu heel blij om. Ze is na de reis, die weer bijzonder
  intens en mooi was, heel ziek geworden, koorts en nog meer buikpijn en
  hoofdpijn. De koorts zakte binnen een dag, de buikpijn en hoofdpijn duurden nog de
  rest van de week. Het werd me duidelijk dat de helende reis bij jou haar
  nog intensiever heeft laten dealen met wat er in haar speelde, en dat ze
  gewoon geen verdere dingen kon doen (zoals naar school gaan en sporten) dan
  haar lichaam de tijd geven om te helen. Ze had enorme angst om voor een
  groep te spreken bv. een boekbespreking of een spreekbeurt en ze heeft nu met
  jou afgesproken een te gaan vertellen voor haar klas over boeddha’s! Omdat
  jullie allebei zo houden van boeddha’s kwam het gesprek daar tijdens
  de reis ook op en zo werd besloten. Prachtig!

  José, ik vind dat je fantastisch werk doet, ook (of juist!) voor
  kinderen.
  liefs van Antoinette

 18. Noah en Ingrid

  Hoi José,

  Bij deze onze ervaring over de helende reis van Noah gedaan
  in september 2006. Een intuïtief, open jochie van negen. Met een kort
  lontje. We hebben voor jou gekozen omdat Noah de foto op jouw site zo
  lief vond en ik omdat ik gewoon een goed gevoel had over jou nadat ik
  je aan de telefoon gehad had. De tijd die je voor mij nam om mijn
  verhaal te vertellen zonder dat ik het gevoel had dat ik moest
  opschieten.
  We hebben een afspraak gemaakt voor de helende reis. Toch was ik
  sceptisch. Mocht ik mijn kind zomaar aan een vreemde overgeven? Ik
  was nerveus, Noah niet: “mam als ik het niks vind doe ik toch niet
  mee.” Nou daar gingen we dan. Toen ik je zag wist ik meteen dat zit
  wel goed. Een rustig warm lief mens deed de deur voor ons open. Na
  wat uitleg ging ik weg en Noah bleef bij jou. Ik heb heerlijk in het
  bijgelegen park in het zonnetje gezeten. Na ongeveer een uurtje ging
  mijn mobiel: een vermoeid stemmetje zei, mama je mag komen. Ik heb
  nog even met je gepraat maar Noah wilde naar huis. In de auto was
  hij erg rustig. Het enige wat hij zei: het was wel leuk. En José is
  gewoon lief. Verder bleef het de terugreis stil. Ook thuis was hij
  stil. Heeft heerlijk op de bank geslapen. Wilde dicht bij mij
  blijven. Het poppetje ging s’ avonds onder zijn kussen. “Mama geloof
  jij dat als je problemen hebt en je verteld het aan het poppetje dat
  ze dan opgelost zijn?” Pfffff wat een vraag…. tja dan moet je toch
  een eerlijk antwoord geven. “Nou dat weet ik niet hoor” zei ik. “Nou
  volgens José wel, dus dan probeer ik het wel, maar volgens mij moet
  je je eigen problemen oplossen mama!” Wat een wijsheid van zo’n
  klein mannetje. Die nacht heeft hij onrustig geslapen en daarna nog
  meerdere nachten.
  Ik zag eigenlijk geen verandering bij Noah. Nog steeds druk, een kort
  lontje en om over de rest maar niet te spreken. Of toch wel? Ja,
  eigenlijk wel. Alleen ze waren heel klein. En als moeder wil je dat
  alle “problemen” ineens opgelost zijn. Een wonder moest er dus
  gebeuren. En dat gebeurt uiteraard niet. Op school (groep 6) gaat het
  goed. Hij doet gewoon lekker mee. Dus geen strijd meer op school.
  Hééérlijk!
  Zaterdags lekker voetballen, wat gebeurt er? Noah wordt zo hard
  onderuit geschopt dat ik vrees voor de gevolgen voor de schopper.
  Maar Noah kijkt rustig om zich heen pakt de bal en doet niks. Dit was
  voor ons het moment: er is iets gebeurd! Ook heeft hij zowel op
  school als bij de voetbal als in de buurt vriendjes. Geweldig!
  Ook heeft Noah een tiental lessen kinderyoga gedaan hier in het dorp.
  Ik denk dat alles bij elkaar Noah geholpen heeft. Het korte lontje is
  verdwenen, hij denkt beter na over bepaalde dingen. Snapt nu dat de
  wereld niet alleen om hem draait. Dit wil niet zeggen dat het nu
  allemaal goed gaat. Maar dat hoeft ook niet. Hij is nog jong en mag
  fouten maken. Daar leert hij van. En wij als ouders, vrienden,
  leerkrachten en nu jij José mogen hem helpen op zijn pad naar
  zelfstandigheid. In ieder geval hebben wij nu een blij, vrolijk
  jochie in huis. Dat op zijn manier geniet van het leven! Daarvoor
  José willen wij jou bedanken. Toen ik laatst aan Noah vroeg: “wil je
  nog een keer naar José?” zei hij:” nee, waarom? ik ben hartstikke
  gelukkig hoor, het gaat toch goed met me?” Waarop ik antwoorde:”
  jongen daar heb je helemaal gelijk in!”

  Liefs Noah en Ingrid Grootebroek

 19. Annouchka

  Lieve José,

  Het is alweer even geleden dat ik bij je ben geweest. Een hele mooie
  en speciale ervaring die mij op plekken bracht die ik nog niet kende.
  Na onze reis van een paar uur wilde ik de veilige en warme ruimte
  liever niet meer verlaten (zowel jouw praktijk als mijn eigen
  innerlijke ruimte). Het kost mij de nodige moeite om in mijn
  dagelijkse leven de rust te vinden & te behouden en om het helende
  proces niet af te remmen. Maar dankzij de reis die ik samen met jou
  heb ondernomen is het proces in ieder geval gestart en dat geeft veel
  vertrouwen. Dank daarvoor!

  Liefs Annouchka.

 20. Stella

  Hallo José,

  In september heb ik de helende reis bij jou gedaan, ik vond het erg
  spannend, ook omdat ik vanaf het moment dat ik de bevestiging kreeg
  erg ziek werd hele rare klachten , een ontzettende nare pijn in mijn
  onderbuik en heupen en benen, ik kon echt letterlijk en figuurlijk
  geen stap meer doen, dit heb ik voor dat ik bij jou kwam even laten
  oplossen bij een NAET therapeut, en deze constateerde een hevige
  emotie wat de klachten gaf. Maar goed het proces was dus op gang, ik
  vond jou methode lekker simpel en erg duidelijk, ik kon daarna
  eigenlijk niet geloven, dat dit zou helpen voor mijn klachten (
  altijd buikklachten, spierpijn, hormonen, veel moe, controlefreak,
  mijn bewegingsapparaat functioneerde niet goed), nou ik kan langer
  wandelen, ik schaats weer, ik laat gewoon meer dingen wat makkelijker
  los, ontspannener, buikklachten heb ik niet meer, echt een wonder, de
  pijn is uit mijn lijf heerlijk. Bedankt José!!!

  Groetjes Stella Sikkens Bovenkarspel.

 21. Heleen

  Hoi José,

  Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om een helende reis bij jou te doen. Ik vond het een geweldige ervaring, spannend en leuk tegelijk. Verassend vond ik dat ik bij een herinnering kwam waar ik naar mijn idee geen emotionele lading meer bij had, toch wel dus. Leuk dat dat zo tevoorschijn kwam. Tot nog toe lijkt er niet veel verandert te zijn en toch ook weer wel. Van binnen lijkt er iets verandert te zijn, een soort besef of weten dat ik van binnen alle antwoorden al ken. Ik hoef het niet buiten te zoeken, maar ik kan mijn vragen gewoon aan mezelf stellen. Het lijkt ook beter te lukken om bij mezelf te blijven in een lastige situatie en ik merk dat ik mensen soms anders (spontaner) benader. Ik ben heel benieuwd hoe dit de komende tijd verder ontwikkelt. Ik ben blij dat ik ervoor gekozen heb om de reis bij jou te doen; niet al te ‘zweverig’ maar lekker gewoon. Dus voor wie dit leest en nog twijfelt; Gewoon lekker doen, je zult er geen spijt van krijgen!!! Zelfs als er niets verandert is de ervaring op zich zo leuk dat het zeker de moeite waard is. José dank je wel.

  Liefs Heleen van Egmond

 22. Monique

  Hallo José,

  Wat een bijzondere ervaring was het om de helende reis samen met jou te doen. Voor mij was het heel heftig, maar het heeft me zo goed gedaan. Eindelijk het verleden kunnen afsluiten en nu vooruit kijken naar wat komen gaat. Ik ben zo blij dat de helende reis op mijn pad gekomen is, want ik weet dat mijn leven nu in positieve zin gaat veranderen en dat de helende reis daarin een rol speelt. Ik vind je een hele goeie therapeute en ik dank je voor de begeleiding tijdens mijn reis; je voelde zo goed aan waar mijn problemen zijn ontstaan: knap hoor! José tot ziens en nogmaals bedankt.

  Liefs van Monique Bot

 23. Daniëlle

  Lieve José,

  Vanaf de eerste oefeningen die ik samen met jou deed toen ik je nog maar net kende, heb ik alle vertrouwen in je gehad. De helende reis die ik bij jou heb mogen meemaken zal ik mijn leven lang niet meer vergeten. Ik denk er nu al over om nogmaals terug te komen! De ervaring was zo geweldig en bijzonder. En hoe het mogelijk is weet ik niet maar er is een hoop pijn die ik ongemerkt met me meedroeg verdwenen en nog steeds niet teruggekeerd. Dank je wel dat ik door jou hiermee in aanraking ben gekomen. Heel veel succes met je eigen praktijk ! Je bent een bijzonder mens.

  Veel liefs, Daniëlle

 24. Ilse

  Hoi José,

  Naar aanleiding van ons gesprek bij de verjaardag van Noa even je site bekeken. Ik ga nu het boek lezen hopelijk krijg ik het van Francis binnenkort. Ik heb echt zin om het te lezen.

  groetjes Ilse van Rijn-Goudriaan

 25. Lennard

  Hoi José,

  Een hele mooie en duidelijke website, heel veel geluk met je praktijk, en dat je veel mensen kunt gaan helpen,

  Groetjes Len

 26. Else

  Lieve José,

  Die 10 minuten die ik met je heb gesproken, heeft voor mij al wonderen gedaan, en me weer moed gegeven! ik hoop dat mijn man je ook een keer mag bellen voor een goed gevoel voor zijn zus en voor hem zelf!

  groetjes Else

 27. Diane

  Lieve José,

  Het was intens! Had nooit gedacht dat ik me zo kwetsbaar zou tonen aan wie dan ook, maar voelde me op mijn gemak bij je! Ik hoop dat wat er ook in gang is gezet zich positief blijft ontwikkelen. De rust die het tot nu toe gebracht heeft was zeer (!!!) welkom. Je bent een lieverd. Tot gauw, maar hoop dat het dan voor een “gewone” koffie- of thee- afspraak is….

  Liefs Diane

 28. Marieke

  Lieve José!

  Twee weken geleden heb ik mijn eerste helende reis gemaakt. Voor mij, die het liefste alles theoretisch onderbouwd en wetenschappelijk onderzocht ziet, een hele stap. Maar het voelde goed, het voelde alsof ik het moest doen. Het idee voelde vertrouwd. Tijdens de meditatie kreeg ik al meteen de eerste schrik; mijn ziel besloot even een stukje boven mij te gaan hangen; ik was niet geaard… (heel raar, omdat ik voor die tijd nooit zo “geloofde” in aarden en dergelijke; ik vond het zo zweverig en associeerde het stiekem met “geitenwollen sokken types”.)Je bracht me weer terug en we gingen verder op reis door de lagen van mijn bewustzijn. Totdat ik niet verder kon en jij vertelde dat ik wel verder kon. Ik verklaarde je voor gek (in mijn hoofd dan he 😉 Dat zou hetzelfde zijn als door de vloer lopen; ik kon niet verder! Ik wist het zeker. Maar daar kwam de tweede schok; ik kon wel degelijk verder. Wat ik daar vond kan ik met geen pen omschrijven, maar het was een geweldige bron van licht en liefde. Ik ben je nog steeds dankbaar dat ik die bron heb gevonden! Na de meditatie voelde ik me verlicht en stralend en begonnen we aan de helende reis. In mijn hoofd had ik de meest gedetailleerde beelden die je je maar bedenken kon, en daarom was ik niet zo spraakzaam, maar wat ik beleefde was moeilijk maar ook fijn. Ik kon een aantal dingen afsluiten en zelfs mensen vergeven! (wel het laatste waar ik op rekende) Nu, twee weken later, komen langzaam de resultaten van mijn reis. Dingen die veranderd zijn, situaties die ik nu wel aankan. GEWELDIG! Lieve Jose, ik dank je uit de grond van mijn hart!

  Marieke

 29. Sabine

  Hoi José,

  Zoals beloofd, heb ik je website bezocht. Een zeer interessant verhaal. Petje af ook voor de inzet met zo’ n druk gezin. Ik heb dan al aan verschillende mensen jouw verhaal verteld en je website doorgegeven. Kan je nagaan in twee dagen tijd nadat ik je gesproken heb, gaat dat als een lopend vuurtje. Ik hoop dat deze kennissen er ook echt wat mee doen. Het zou zo goed voor ze zijn. Misschien? José, succes en wie weet??

  Groetjes, Sabine.

 30. Baukje

  Hoi José,

  Gisterenavond was ik bij je voor de helende reis. Het is dus nog niet helemaal duidelijk wat het me gaat brengen. Wel kan ik voelen dat er een reinigingsproces gestart is en lijkt het vandaag vooralsnog gemakkelijker om mijn eigenheid te bewaren in verschillende situaties. Prettig vond ik je openheid (ook over het feit dat je nog maar pas de opleiding hebt afgerond) en je enthousiasme en aanmoediging. Het is een liefdevolle en zorgvuldige methode, die me doet denken aan andere therapiemethodes als Focussen, Visualiseren, Voice Dialogue en Familieopstellingen. Dat het proces zo lang mag duren als er voor nodig is vond ik het meest bijzonder. Heerlijk (maar onwennig) om te ervaren dat er geen tijdsdruk was. Ik wens je veel succes met je gloednieuwe praktijk en wacht even af wat er verder gebeurt om te bepalen of ik nog eens een keertje kom.

  lieve groet van Boukje

 31. Rik

  Hoi José

  Het nu enkele dagen geleden dat ik een helend reis bij je mocht maken, vanaf het moment dat ik de deur bij je uit stapte is het gevoel wat ik ervoer bij het teruggaan op de treden gebleven, lopend door de Rijp leek het of de hele wereld positief veranderd was.

  Tijdens de helend reis wilde ik eigenlijk blijven bij trede 9 opgaande, het gevoel wat ik toen had was zo enorm, het valt eigenlijk niet te beschrijven, bang om het kwijt te raken heb ik niet, het voelt alsof het nu voor altijd is, er is een enorme rust in mij gekomen.

  Ik wil je uit het diepst van mezelf bedanken, ondanks dat we elkaar nog nooit ontmoet hadden voelde je zo vertrouwd, maar ook zoveel liefde die je uitstraalt, ik zal je niet gauw vergeten.

  Heel veel liefs en ik hoop je nog eens te ontmoeten,

  Rik.

 32. Marjon

  Lieve José,

  Een paar maanden geleden belde ik je om te vragen of je wellicht iets kon
  betekenen voor onze (licht autistische) zoon van 9 met scheve heupen nadat
  hij 3 jaar terug geschept was door een auto.
  We moesten maar eens langskomen, je schrok niet terug voor dat autisme,
  fijn.

  Tijdens de eerste sessie behandelde je zijn heupen, maar er gebeurde veel
  meer! Het kind brak een beetje. Huilen, heel moe, een beetje misselijk, stil
  en teruggetrokken nam ik hem weer mee naar huis. Het was echt alsof hij een
  beetje was opengebroken. Dat effect bestendigt zich nog steeds. Natuurlijk
  blijft het een kind met een gebruiksaanwijzing, maar die wordt met jouw hulp
  wel beter leesbaar!
  We zijn inmiddels vaste klant bij je en de manier waarop je hem/ons benadert
  is heel open, warm en verwelkomend en ik zie echt wel resultaat. De heupen s
  taan rechter, maar de grootste verandering zit in het kind zelf!

  Ik zou je aan iedereen willen aanbevelen, je bent een mooi mens! Dank je
  wel.

  liefs,
  Marjon

 33. Anoniem

  Hoi Jose,
  Verleden week woensdag heeft onze zoon J een helende reis bij je gemaakt. J is 13 jaar, een hele lieve gevoelige jongen met een ‘plasprobleem’ hij is eigenlijk nog nooit ’s nachts droog geweest. Alles hebben we geprobeerd: het reguliere medische circuit, plaswekkers, homeopathie, osteopathie, kinesiologie, te veel om op te noemen. Naarmate hij ouder wordt hebben we het ‘probleem’ een beetje losgelaten: rust in de tent. We merkten dat J. een eigen manier van ‘coping’ had van zijn probleem: hij ontkende het. Emotieloos accepteerde hij het feit dat hij een probleem had. Geen blijheid bij een droge nacht, geen boosheid of teleurstelling bij een natte nacht. Deze manier van omgaan met dit probleem zagen we echter ook vaker terugkomen in zijn gewone leven en dat baarde ons zorgen. Toevallig werd ik door 2 onafhankelijke mensen gewezen op jou en jouw helende reis. Ik heb je gebeld en we hebben een afspraak gemaakt. Ik vond het wel spannend, maar J wilde het proberen, dus we gingen ervoor.
  Ik zal in grote lijn zijn reis vertellen. Toen J. 2,5 jaar was heeft hij een broertje en een zusje (tweeling) gekregen, vlak voor de bevalling is zijn broertje overleden. Toen dit was geconstateerd werd ik in het ziekenhuis opgenomen, ging J. logeren bij zijn oma en was de hele familie in rep en roer. J. logeerde bij oma en daar was het ontmoetingspunt voor mijn zussen en nichtjes. Er werd heel veel gehuild en er was veel samenzijn. Voor J. een traumatische gebeurtenis: hij werd van de één op de andere dag bij zijn oma neergezet, mama lag in het ziekenhuis, papa en mama waren heel veel aan het huilen en bij oma thuis waren ook veel huilende familieleden. Toen J. de helende reis ging maken, werd hij al snel gebracht bij deze gebeurtenis. Hij heeft dit opnieuw beleefd en hij heeft het verdriet wat hij voelde teruggeven aan zijn vader en moeder. J. werd na het beleven van deze gebeurtenis ook echt letterlijk ziek: misselijk en hij moest overgeven. Toen ik hem ophaalde heeft hij zijn verhaal verteld en was ik gelijk onder de indruk. J. was een paar dagen helemaal de weg kwijt, kon op school geen toetsen meer maken, wist niet meer van gemaakte afspraken en werd van de voetbaltraining verwijderd omdat hij niet luisterde. Eigenlijk gelijk merkte ik een verandering bij J. Hij was meer knuffelerig, pakte me zomaar vast ‘effe knuffelen, mam’. Hij is meer benaderbaar, rustiger en zelfverzekerder. Het is nu 8 dagen geleden en van die 7 nachten is hij er 6 droog geweest…..Er is altijd veel strijd geweest met zijn zusje (het meisje van de tweeling), maar vanavond hebben ze samen een appeltaart gebakken: in volle harmonie.
  Ik ben erg tevreden met het resultaat tot nu toe en ik heb nu ook een afspraak gemaakt voor mijn dochter…ik ben benieuwd of dit ook zo’n succes gaat worden!!
  José bedankt en tot ziens….

 34. Norma

  Liefste zus. Gefeliciteerd met je schitterende nieuwe website! En, ik wil je laten weten dat ik, na enkele Helende Reizen bij je te hebben mogen ervaren, ik hier tot op de dag van vandaag van profiteer. Vooral de immense kracht in JEZELF te hebben mogen ontdekken, is een ervaring die ik nooit vergeet. Dank je wel en ik hoop dat je nog heel veel mensen met De Helende Reis mag helpen.
  Liefs,
  Norma

 35. Nella

  Lieve José

  Eindelijk kwam ik bij om met jou op reis tegaan.

  En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.Ik kan mezelf meer liefde geven en vertrouw meer op mezelf. Ik voel me completer en minder afhankelijk van anderen.
  Ook al was het mij bekend waar mijn verdriet vandaan kwam heb ik er nu iets mee kunnen doen waardoor ik me veel sterker en meer mens voel
  .Ik hoop dat ik hier lang van kan genieten. En anders kom ik gewoon weer.

  Dank je wel lieve José 🙂

 36. Anoniem

  Lieve José,
  Ik ben vorig jaar een keer bij jou geweest voor een helende reis. Om precies te zijn was dit in mei 2012.
  Ik wilde je nog even laten weten dat er sindsdien bijzondere dingen zijn gebeurd. Ik ben toen 2e geworden op een belangrijke sportwedstrijd , gelijk daarna die controle gehad voor baarmoederhalsontsteking en dit was nog steeds niet goed. Ik had weer pap 3a , de gynaecoloog wilde niet meer iets weghalen vanwege mijn kinderwens. Ze wilden gewoon blijven controleren 1 keer in het half jaar.
  In november moest ik weer komen voor controle en toen was alles goed!!! Ik had weer pap 1 en het HPV virus had ik ook niet meer! 🙂
  In mei 2013 nog een controle gehad en weer pap 1. Ik moet over een jaar nu weer terugkomen voor controle.
  En ik heb in augustus 2012 de liefde van mijn leven ontmoet en woon samen 🙂 We zijn zelfs aan het proberen om zwanger te worden. Ik heb echt het gevoel dat die helende reis die ik bij jou heb gemaakt mij ontzettend heeft geholpen.
  Heel erg bedankt!
  Liefs Anoniem

 37. Simona

  Wat een bijzondere ervaring was mijn Helende Reis bij José. Door haar hulp kon ik heel diep gaan in het voelen en doorleven wat nodig was. Ze is zo geduldig en steunend en tegelijkertijd standvastig dat ik het aandurfde erg moeilijke ervaringen onder ogen te komen. En daardoor kwam ik ook in nieuwe positieve energie, een heling, een nieuw begin. Ik ben heel dankbaar voor deze ervaring, dank je wel José!

Leave a reply

required